Pihasuunnittelu


Pihasuunnittelu Espoossa, Helsingissä ja Uudenmaan alueella omien tarpeittesi mukaan aina pihaluonnoksista tarkkoihin istutussuunnitelmiin.
Image
Haluamme toteuttaa yhdessä kanssasi unelmapihasi, haaveilitpa sitten luonnollisesta lammesta tai osittaisesta omavaraisuudesta.


Tefken pihasuunnittelu ottaa huomioon niin ympäristön antamat raamit kuin sinun toiveesi.


Oli sinulla pienehkö rivitalon takapiha, omakotitalotontti tai maatilakokonaisuus, siellä luultavasti tarvitaan suunnittelutyötä. Tarkan ympäristön tarkkailemisen avulla suunnittelemme juuri oikeanlaisen kasviyhteisön pihaasi. Tarjoamamme pihasuunnittelu ottaa aina huomioon lähtökohtaresurssit ja pihan hoitoresurssit tulevaisuudessa. Massaistutusten sijaan panostamme tarkkaan suunnitteluun.

Image

Pihasuunnittelulla löydetään usein arvoa sieltä, mistä sitä ei olla ennen osattu etsiä.


Pihasuunnittelun ja analyysien avulla pihan toiminnot, materiaalit, kasvillisuus, veden kulku, rakenteet, kalusteet ja valaistus punotaan harmoniseksi kokonaisuudeksi. Pihasuunnitelma toimii kommunikaatiovälineenä suunnittelijan, rakentajan ja tilaajan kesken ja se on oleellinen osa urakkalaskentaa. Suunnitteluumme kuuluu myös pienmaatilojen kehittäminen ja omavaraisuuteen kouluttaminen.

Palveluitamme

 • Viheralueiden suunnittelu
 • Istutussuunnitelmat
 • Asuinrakennusten pihat
 • Liikekiinteistöjen pihat
 • Koulu- ja päiväkotipihat
 • Vapaa-ajan ympäristöt
 • Puistot ja katuympäristöt
 • Pienmaatilojen kehittäminen
 • Omavaraisuuteen kouluttaminen

Palveluitamme

 • Viheralueiden suunnittelu
 • Istutussuunnitelmat
 • Asuinrakennusten pihat
 • Liikekiinteistöjen pihat
 • Koulu- ja päiväkotipihat
 • Vapaa-ajan ympäristöt
 • Puistot ja katuympäristöt

Pihasuunnittelulla usein löydetään arvoa sieltä, mistä sitä ei olla ennen osattu etsiä.


Pihasuunnittelun ja analyysien avulla pihan toiminnot, materiaalit, kasvillisuus, veden kulku, rakenteet, kalusteet ja valaistus punotaan harmoniseksi kokonaisuudeksi. Pihasuunnitelma toimii kommunikaatiovälineenä suunnittelijan, rakentajan ja tilaajan kesken. Se on oleellinen osa myös urakkalaskentaa.
Image

Menestymisen kannalta hoitotyö ja erityisesti takuuhoitotyö ovat mielestämme yhtä suuressa roolissa kuin suunnittelu- ja rakentamistyö.


Panostamme elinkaariajatteluun ja ymmärrämme, että pihan kehitys vasta alkaa, kun poistumme rakentamisen ja istutustyön jälkeen tontilta. Tarjoamme suunnittelemiimme kohteisiin kahden vuoden hoitokonsultaatiosopimusta tai mahdollisuuksien mukaan koulutamme samalla asiakkaan itse vastaamaan hoidosta. Tällä tavalla haluamme varmistaa, että luomamme ympäristöt täyttävät suunnitellut tavoitteet. Saat myös halutessasi hoitosuunnitelmat joko itsellesi tai hoidon ulkoistamiseen. Lue lisää hoitopalvelustamme.

Image

Meiltä saat myös kaikki tontin rakenne- ja rakennuskuvat sekä suunnitelmat, kustannuslaskelmat ja urakka-arviot.


Voit tilata minkä tahansa osan omana osasuunnitelmanaan, kuten istutusalueen uudistamisen, terassin suunnittelun tai vesienohjaussuunnitelman. Valitsit sitten kokonais- tai osasuunnittelun, saamme laadittua sinulle tarjouksen myös sen toteutuksesta. Tutustu rakennuspalveluihimme.
ImageImage
SUUNNITELMAT

Kohteesta ja suunnittelun tarpeesta riippuen pihasuunnittelma voi olla luonnossuunnitelma, yleissuunnitelma tai toteutussuunnitelma.


Laskemme jokaisesta pihasuunnittelu -projektista tarjouksen erikseen. Useissa projekteissa suunnitelman eri muodot kuuluvat suunnitteluprosessiin, missä päätepisteenä on joko yleis- tai toteutussuunnitelma.


Luonnossuunnitelma

Luonnossuunnitelma on jokaisen suunnitteluprosessin ensimmäinen askel ja mainio ratkaisu pienpihoille, joissa rakennettavat osat ovat selkeät.

Luonnossuunnitelmaan on sijoitettu kohteen toiminnot ja kulkureitit. Lisäksi luonnos sisältää ehdotukset kohteen istutuksista sekä pintamateriaaleista. Luonnosuunnitelman perusteella voimme projektista riippuen toteuttaa pihan kokonaisuudessaan tai sen osia mutta sitä ei voida suositella käytettäväksi muiden rakentajien ohjeistukseksi.

Luonnossuunnitelma sopii omatoimiselle rakentajalle ja pääset sillä hyvin alkuun pihasi kanssa. Mikäli haluat itse toteuttaa rakentamisen, voimme tarjota luonnossuunnitelman lisäksi sinulle ohjeistusta työvaiheisiin. Luonnossuunnitelma ei kuitenkaan kelpaa urakka-asiakirjaksi eikä urakan kilpailutukseen.

Hinta: alkaen 900 €

PYYDÄ TARJOUSYleissuunnitelma

Yleissuunnitelma on seuraava askel luonnoksesta ja erinomainen ratkaisu useimpiin yksityispihoihin.

Yleissuunnitelman perusteella pystymme rakentamaan suurimman osan kohteistamme, kun toimimme itse suunnittelijoina- sekä rakentajina. Tämän tason suunnitelmalla säästetään kustannuksia suunnittelussa sekä annetaan enemmän tilaa rakentajan luovuudelle rakentamisvaiheessa.

Luonnoksen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta yleissuunnitelmaan tarkennetaan pihasuunnitelman lopullisia ratkaisuja. Yleissuunnitelmassa on merkittyinä kasvi- ja materiaalivalintojen lisäksi säilytettävät ja poistettavat rakenteet, pinnan tasauksen periaatteet, materiaalit sekä pinta-alatiedot.

Yleissuunnitelma monessa kohteessa kelpuutetaan rakennusasiakirjaksi lupaprosesseissa. Yleissuunnitelmaa voi käyttää tarjouspyyntömateriaalina, mutta tarjoukset eivät välttämättä ole vertailukelpoisia, sillä yleissuunnitelmassa ei määritetä tarkkaa työselostetta.

Hinta: alkaen 1500 €

PYYDÄ TARJOUSToteutussuunnitelma

Suurempiin ja haastavampiin projekteihin vaaditaan tarkempi toteutussuunnitelma, joka on yleissuunnitelmaa tarkempi asiakirjakokonaisuus.

Toteussuunnitelman sisällön voi tilaaja itse räätälöidä oman projektinsa tarpeiden mukaan, mikä lopulta määrittää suunnitelun lopullisen hinnan. Toteutussuunnittelmalla on mahdollista kilpailuttaa viherrakennusurakka ja se tekee tarjousten vertailun mahdolliseksi. Toteutussuunnitelmassa on mukana yleissuunnitelma ja mittapiirros, istutussuunnitelma, materiaali- sekä määräluettelo.

Toteutussuunnitelmaan on valittavissa mukaan myös;

 • Pinnantasaussuunnitelma
 • Valaistussuunnitelma
 • Työseloste
 • Detaljit
 • Poikkileikkaukset

Hinta: alkaen 2100 €

PYYDÄ TARJOUS

VIHERRAKENTAMINEN

Meiltä saat pihasi suunnittelun lisäksi kätevästi toteutuksen, joko kerralla tai osissa.

Tutustu rakennuspalveluihimme →

"Pihasuunnittelu ja toteutus vastasi odotuksiamme ja toiveitamme. Projektin etenemisestä tiedotettiin hyvin ja yhteistyö sujui mutkattomasti."

OTA YHTEYTTÄ