Suunnittelu ja konsultointi

Luonnon biotooppeja seuratessa voi oppia runsaasti kasvien välisestä dynamiikasta ja ympäristön niille asettamista raameista. Ekologisessa pihassa otetaan huomioon kasvien luonnolliset ympäristöt ja niiden roolit ekosysteemeissä. Vaikka se ei aina vaikuta siltä, luonnossa muutos on jatkuvaa ja kasviyhteisöt kaikkialla ovatkin jatkuvassa kehityksen tilassa, jota kutsutaan ekologiseksi sukkessioksi. Hoitaessamme viheralueita vaikutamme tähän sukkession kehitykseen ja pyrimme suunniteltujen tavoitteiden mukaisesti tyypillisesti pitämään kasviyhteisön tietyssä sukkession vaiheessa.

Ekologinen ympäristö vaatii suunnittelijalta ymmärrystä ekosysteemeistä, maaperän toiminnasta ja kasvien välisestä dynamiikasta. Kasviyhteisöjen oikeaoppisen suunnittelun avulla voimme luoda luonnollisen kauniita ja runsaita, ekologisesti rikkaita ympäristöjä. Kun kasviyhteisö on kokonaisuudessaan toimiva, rikkaruohoille on vähemmän mahdollisuuksia menestyä ja jatkuvan hoitamisen sijaan puutarhurin rooli muuttuu ympäristön muovaajaksi. Luonnolliset istutukset ovat jatkuvassa muutoksessa ja hoitosuunnitelman mukaan kasviyhteisöjä rajoitetaan sekä rohkaistaan suunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tärkeää on antaa luonnollisille muutoksille mahdollisuus.

Kaiken suunnittelun ja rakentamisen tulisi perustua käytettävissä oleviin hoidon resursseihin, sillä huolellisesti suunniteltu sekä ammattitaidolla rakennettu projektikin voi epäonnistua, jos valmiin pihan tarvitsema hoito onkin liikaa puutarhurille. Lyhyessäkin ajassa voi uusi ympäristö suistua suunniteltuilta raiteiltaan, kun suunniteltua hoitoa ei pystytä toteuttamaan ja epämieluisat kasvit valtaavat alaa puutarhassa.

Erilaisilla suunnitteluratkaisuilla voidaan vaikuttaa pihan tarvitsemiin resursseihin, kuten istuttamalla ’oikeat kasvit oikeaan paikkaan’ – Pentti Alankoa lainaten. Kuitenkin jokainen perustettu kasviyhteisö vaatii tietyn ajan intensiivisempää hoitoa, kun perustamisvaihe on käynnissä. Ympäristöllinen stressi on aluksi kovaa kasvien ollessa pieniä ja rikkakasvien paine suurempi. Muutaman vuoden kehityksen ja ohjaavan hoidon jälkeen kasviyhdyskunta asettuu paikoilleen ja ajan mittaan hoidon tarve vähenee. Luontaiset ympäristöt ovat kuitenkin dynaamisia eli ne ovat jatkuvassa muutoksessa ja jatkossa hoidossa tarvitsee ottaa huomioon suunnittelulliset tavoitteet, mitkä ovat tarkasti määriteltyjä suunnitelmissamme.

Konsultointi
Olit sitten vasta-alkaja pihatöissä tai jo kokenut kotipuutarhuri, voit hyötyä paljon konsultointikäynnistä, jossa käsittelemme kahden tunnin aikana sinua askarruttavia asioita. Annamme ammatillisen näkemyksen pihan kehitysmahdollisuuksista ja neuvoja jatkaa eteenpäin. Sovelias erityisesti omatoimisille tekijöille.
Hinta alkaen 280€
Luonnossuunnitelma
Luonnossuunnitelma on hyvä vaihtoehto pienpihoille, jossa Tefke Oy:ta suunnitellaan rakentajiksi tai asiakas itse tekee toteutuksen. Suunnittelutyöstä osa voidaan tehdä rakentamisen yhteydessä, mikä laskee suunnittelutyön hintaa. Luonnossuunnitelma ei ole tarkka toteutussuunnitelma, vaan hahmotelma pihan rakenteista ja kasvillisuudesta.
Hinta alkaen 870€
Toteutussuunnitelma
Suurempiin ja haastavampiin projekteihin vaaditaan tarkempi toteutussuunnitelma, josta selviää rakenteiden tarkat sijainnit oikeassa mittakaavassa sekä muu tilaajan valitsema sisältö. Toteussuunnitelman sisällön voi tilaaja itse räätälöidä oman projektinsa tarpeiden mukaan, mikä lopulta määrittää suunnitelun lopullisen hinnan.
Hinta alkaen 1180€

Tarjoamme suunnittelemiimme kahden vuoden hoitosopimusta tai mahdollisuuksien mukaan koulutamme asiakkaan itse vastaamaan hoidosta. Tällä tavalla haluamme varmistaa, että luomamme ympäristöt täyttävät suunnitellut tavoitteet.

Pihasta ja suunnitelman laajuudesta riippuen tulee pihalle valita sille sopiva suunnittelutapa. Tarjoamme asiakkaillemme luonnos- ja toteutussuunnitelmia, joiden käyttö riippuu suunniteltavan kohteen haastavuudesta ja laajuudesta. Luonnossuunnitelma on mainio ratkaisu pienpihoille, joissa rakennettavat osat ovat selkeät. Luonnossuunnitelman perusteella voimme projektista riippuen toteuttaa pihasi mutta sitä ei voida suositella käytettäväksi muiden rakentajien ohjeistukseksi. Mikäli projektin koko sallii ja haluat itse toteuttaa rakentamisen, voimme tarjota luonnossuunnitelman lisäksi sinulle ohjeistusta työvaiheisiin.

Toteutussuunnitelmaan kuuluu laajempi sisältö, josta voit itse valita sinun projektisi kannalta tärkeimmät asiat. Toteutussuunnitelma on mittatarkka piirustus, jonka perusteella voidaan rakentaa isompia ja haastavampia kokonaisuuksia. Projektin tavoitteet määrittelevät toteutussuunnitelman sisällön.


Olemme erittäin tyytyväisiä Tefkeltä saamaamme konsultaatiopalveluun ja jatkamme yhteistyötä edelleen. Suosittelemme Tefkeä lämpimästi. Heillä on kaikki tietotaito hallussaan ja näkemyksetkin kohtasi välittömästi.

Mervi ja Kim

Uusina siirtolapuutarha-asukkeina käännyimme Tefken puoleen ja toivoimme opastusta erityisesti pihan ekologisuuden kehittämiseen ja mahdollisiin pikaisiin tai tarpeellisiin muutoksiin siellä jo olevien vanhojen istutusten suhteen.
Saimme juuri meidän tarpeisiin sopivan paketin erinomaista tietoa ja ymmärrystä ekosysteemeistä ja maaperän toiminnasta ja tämän leppoisan illan jälkeen heräsi myös oma innostuksemme tutkia näitä asioita lisää.
Erityisesti kompostoinnin ja rikkaruohojen torjuntaan liittyvät ohjeet olivat hyvin käytännön läheisiä ja niitä on jo pitkälti toteutettu.
Voimme lämpimästi suositella Tefken leppoisia ja asiantuntevia konsultointipalveluja; kaksi ja puoli tuntia pihapiirissämme kului kuin siivillä.

Sakari

Tarjoamme myös konsultointipalvelua, jossa voimme ratkoa pihasi ongelmia ja selvittää sen mahdollisuuksia pihakäynnin aikana. Voimme halutessasi yhdessä luoda luonnoksen, jonka pohjalta voit itse lähteä kehittämään unelmapihaasi. Olemme kaikkien asiakkaidemme kanssa jatkuvasti käytettävissä uudelleen ja tarjoamme katsastuksia pihan kehittymisen kannalta, suosittelemme tarpeen tullen uutta ja koulutamme lisää.

Tulevaisuudessa tulemme laajentamaan suunnitteluamme myös pienmaatilojen kehittämiseen ja omavaraisuuteen kouluttamiseen, jos kiinnostuit, niin otathan yhteyttä.

Alla löytyvät suunnittelupakettimme, josta voit valita tarpeidesi mukaan itsellesi sopivan kokonaisuuden. Lopullinen hinta määräytyy kohteen laajuuden ja haastavuuden mukaan. Lisätietoa suunnittelupaketeistamme ja niiden sisällöstä saat jättämällä yhteydenottopyynnön tai soittamalla meille!

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä parempi ja tuottavampi piha!


    SähköpostiSoitto