Hoitokonsultaatio

Haluatko oppia ymmärtämään luonnon prosesseja ja miten ne toimivat omalla pihallasi?
Image

Hoitokonsultaation avulla sinä voit itse yhden kauden aikana aloittaa muutostyöt puutarhassa ja aloittaa luonnosta oppimisen puutarhasi kautta!

Hoitokonsultaatio Helsinki Espoo pihanhoito puutarha

Haluaisitko lähteä oppimaan ja puuhaamaan puutarhassa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Liittyykö kasveihin enemmän kysymyksiä, kuin ymmärrystä?


Silloin hoitokonsultaatio on juuri sinulle! Kurssin aikana opitaan esimerkiksi peruasioita hiilen ja energian kierrosta, maaperän ravintoverkon toiminnasta sekä erilaisten kasvien ja eläinten rooleista puutarhassa. Kerromme, missä vaiheeseen vuotta puutarhan eri työt ajoittuvat ja erityten miksi ja miten ne kannattaa tehdä. Kokonaisuutta ymmärtämällä voi puuduttavat, pakolliset työt muuttua luonteeltaan ympäristöä hellästi muokkaavaksi toiminnaksi ja ihminen pääsee olemaan osa ympäristöä.
Image

Olemme viiden vuoden kokemuksella rakentaneet asiakkaillemme tarjoamastamme hoitokonsultaatiosta paketin, jonka haluamme nyt tarjota  jokaiselle.

Hoitokonsultaatio on tähän asti ollut tarjolla vain niille, jotka ovat tilanneet myös pihasuunnittelun ja rakentamisen. Koska haluamme rohkaista jokaista tekemään itse pihallaan ja tekemisen kautta oppimaan luonnosta, on hoitokonsultaatio nyt tarjolla kaikille, ketkä haluavat oppia pihastaan. Ympäristöä voidaan muokata kerralla nopeasti, mutta se vaatii usein isoja resursseja. On kuitenkin mahdollista ja suositeltavaa kehittää ympäristöä ajan kanssa, milloin usein resurssien tarve vähenee ja ymmärrys syvenee.

MITÄ SAAT?


  • Peruskartan ja dronekuvat pihastasi.
  • Oppimateriaalit opittavista konsepteista.
  • Opit perusasiat maaperän ravintoverkosta erilaisiin kasvien ja eläimien rooleihin puutarhassa.
  • Selkeitä tehtävälistoja puutarhan töihin.
  • Kerromme, mihin vaiheeseen vuotta puutarhan eri työt ajoittuvat ja miksi ja miten ne kannattaa tehdä.
  • Lyhyen oppimäärän permakulttuurisuunnittelun käytänteitä.
  • Mahdollisuuden kerätä kätevästi tietoa puutarhasta ja kädet mullassa ohjausta alan ammattilaisilta.
  • Kauden loputtua olet oppinut ymmärtämään puutarhaasi.
  • Olet tehnyt aitoja muutoksia ympäristössä ja sinulla on käsitystä, mihin ja miten haluat kehittää pihaasi ensi vuonna.
Image

HOITOKONSULTAATION VAIHEET

Konsultaatiokäynnit ovat kerran kuussa kasvukauden ajan, tarpeen mukaan 5-8 kertaa.

Hoitokonsultaatio etenee aihe kerrallaan edeten, sovitettuna sen hetkiseen kauden töihin.

Ensimmäisellä käyntikerralla otamme dronekuvat tontistasi, joista laadimme ortokuvat ja saat käyttöösi mittatarkan peruskartan pihastasi, jota voit käyttää havaintojen merkitsemiseen, suunnittelmien piirtämiseen ja pinta-alojen laskentaan.

Pyrimme opettamaan konsepteja, joiden avulla opit kehittämään ymmärrystäsi tekemisen yhteydessä ja tulevilla käynneillä.

Käymme lävitse teoriaa ja keskustelemme, mutta myös teemme yhdessä käytännön työtä, jotta saat parhaat mahdolliset vinkit itsenäiseen toimintaan.

Jokaiselle kerralle saat lyhyen oppimäärän materiaalia etukäteen, mihin saat tutustua omassa rauhassa.

Saat käynnin aikana vinkit tulevan kuukauden ajalle, että mihin puutarhassa kannattaa keskittyä töiden kanssa ja mihin kiinnittää huomiota.

Seuraavalla käyntikerralla käymme lävitse, miten puutarhan työt ovat sujuneet ja käymme lävitse mahdolliset kysymykset.

Rakennamme aiemmin opitun tiedon ja taidon päälle uutta ymmärrystä sen kertaisesta aihealueesta ja ryhdymme taas toimeen!

Hoitokonsultaatiopaketti toimii myös pienenä suunnittelukurssina, koska käymme lävitse permakulttuurisia suunnittelukäytänteitä.

Mikäli haluat syventää oppimistasi, niin perustamme sinulle myös sähköisen muistiinpanokirjan, johon voit merkitä puhelimellasi kuvia ja muistiinpanoja sekä kysymyksiäsi pihastasi. Näemme nämä muistiinpanot yhdessä ja voimme etäältäkin neuvoa hankalassa paikassa!

Kaiken tämän saat konsultaation laajuudesta riippuen yleis- ja toteutussuunnitelma-hintatasolla, mikä on yleensä vasta alku tarjouslaskentaan ja muutoksiin pihalla. Tontilla tehtävästä työstä saat myös kotitalousvähennyksen. Mikäli haluat kauden aikana tilata rakentamis- tai hoitoapua pihaan, niin vuotuisesta kotitalousvähennysmäärästä on vielä puolet käyttämättä.

Luonnon toiminnan ymmärtäminen on koko elämän mittainen oppimisprosessi, josta riittää iloa ja ihmeitä ihmeteltäviksi loputtomiin. Haluamme olla mukana ohjaamassa sinua sen alkutaipaleelle!

OTA YHTEYTTÄ